Ankom HCI
Aparat do hydrolizy w stężonym kwasie solnym. Hermetyczna komora mieści do 20 próbek umieszczonych w woreczkach. Hydroliza przebiega w temp. 90 st.C. Aparat wielokrotnie wykonuje cykl kwasowy, po czym płucze próbki. Operator wyjmuje woreczki, ponownie je waży. Po hydrolizie próbki mogą być poddane ekstrakcji aparatem XT15 lub XT10. Wtedy wynikiem pomiaru jest całkowita zawartość tłuszczu/oleju (total fat).
- Umożliwia hydrolizę dla próbek w których oznacza się całkowita zawartość tłuszczu/oleju
- Umożliwia przeprowadzenie hydrolizy dla 15 próbek jednocześnie
- Zmiana 20 próbek na 15 próbek
- Nowoczesna technologia wykorzystująca Woreczki Filtracyjne
- Zawiera w zestawie suszarkę ANKOM RD z filtrem neutralizującym kwas, przycisk do wyciskania woreczków oraz 100 worków XT4
- Sterowany mikroprocesorem z odczytem wyników na ekranie LCD
- Zamknięty system
- Automatyczne cykle płukania
- Mniej powierzchni zajmowanej przez aparat